Metrorexul cel de toate zilele

Metroul nu mai reprezinta un simplu mijloc de transport, acesta devenind un mediu propice de socializare, in contextul unei mici comunitati, a persoanelor care merg cu metroul, zi de zi.

Si uite asa, calatoria cu metroul la ore matinale, pentru unii, se transforma intr-o reala aventura: inghesuiala, aglomeratia, mersul la umar,  slalom printre calatori, sunt doar cateva imagini care fac parte din acest peisaj subteran. In timp ce, pentru altii, este o adevarata calatorie initiatica, plina de suspans, mister si adevaruri nebanuite: de la stirile cancan de pe prima pagina a ziarelor, muzica mai mult sau mai putin melodioasa, ascultata la casti, pana la ce carti mai putem lectura si recomanda, pana la scenele tandre intre cupluri care merg de manuta la serviciu, studenti care isi repeta constincios cursurile pentru facultate.

Cate imagini, tipologii umane, atatea povesti de viata nespuse, unele din ele ajung sa ramana undeva intiparite, intr-un coltisor al D-lui Subconstient, care este dornic sa absoarba informatii asortate cu imagini, chiar si din aceasta banala si rutinata calatorie cu metroul.

Povestea unor personaje demne de un roman metrorexian, care se scrie zi de zi, fila cu felie de viata! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s