Flower Power

Un  studiu recent efectuat de cercetatorii spanioli de la Universitatea Tarii Bascilor se arata ca femeile iarta mai usor si mai mult decat barbatii.  Potrivit acestui  studiu,  parintii iarta mai mult decat copiii, iar femeile iarta mai repede Astfel, actul iertarii poate aduce beneficii inimii, avand un efect de relaxare si alungare a stresului, insa acest gest nu vine atat de natural la barbati asa cum se intampla la femei.

“Un factor decisiv in iertare il constituie empatia, iar femeile au o capacitate empatica mai mare decat barbaţii,” a explicat Carmen Maganto, unul dintre autorii studiului publicat in Revista latino-americana  “Psicología”.

Se pare ca barbatii tind sa fie mult mai razbunatori decat femeile, care au fost invatate din copilarie sa se puna in locul celorlalti, sa fie mai capabile de empatie si sa nu puna un asa mare accent pe partea vindicativa a dreptatii.

Da, intr-adevar, femeile stiu sa ierte micile greseli ale barbatilor, doar daca sunt rasfatate la randul lor cu  gesturi  extrem de importante cum ar fi: o vacanta exotica in doi,  o cina romantica sau de ce nu,  un buchet de flori. Dintodeauna, florile au fost cele care au starnit zambete, au sters lacrimi, au imbunat suflete ba chiar,  au readus armonia in cuplu. Se intampla ca acest gest clasic – acela de a oferi un buchet de flori unei femei – sa fie chiar si rasplatit. Asa cum se intampla, in urmatorul spot publicitar. Enjoy! 🙂

Advertisements

One response to “Flower Power

  1. da asa este,….asa suntem noi mai “fraiere” …iertam repede….dar nu ni se iarta la fel de usor….micile greseli, dar noi suntem capabile sa iertam si greseli mai mari…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s