Freddie for a day

Astazi, motorul de cautare Google aduce un tribut artistului Freddie Mercury, la împlinirea a 65 de ani de la nasterea a celui ce a fost liderul formatiei britanice Queen, de altfel unul dintre cei mai iubiti si apreciati muzicieni din lumea intreaga.

Google ii dedica astazi un logo aniversar lui Freddie Mercury, zi in care ar fi implinit 65 de ani. Pe langa logo, motorul de cautare prezinta si un scurt video cu imagini si momente de scena din viata solistului formatiei Queen, pe fundalul sonor al hitului “Don’t stop me now”.

Freddie a fost recunoscut pentru calitatile sale vocale remarcabile de tenor si pentru show-urile live atat de aplaudate si indragite de spectatori. Soprana spaniola Montserrat Caballé, cu care Mercury a inregistrat un album, afirma: „diferenta dintre Freddie si toti ceilalti cantareti rock este vocea”.

We are the Champions” a devenit un imn al sportivilor de pretutindeni, fiind cantata pe multe stadioane din lume. Melodia mai poate fi auzita si in cadrul meciurilor de fotbal din Champions League.

Recunoscut pentru prestatiile live, care erau de obicei pe stadioane mari, Freddie Mercury a aratat un stil teatral care deseori invoca o mare participare a publicului. Dovada sta in celebrul concert sustinut de formatia Queen, pe stadionul Wembley. Enjoy! 🙂

Melodia “Love of my life” se regaseste in spotul publicitar de la Calsberg, reclama in care se face referire la faptul ca barbatii sunt indragostiti de bere, “Love of my life“.

Pe scena, ca si in viata de altfel, Freddie se declara un veritabil spirit liber. De o spectaculoasa intensitate si geniala intuitie artistica, patimas, fara sa fi acceptat limite si oprelisti.

Freddie Mercury va ramane o legenda a muzicii rock, o figura unica, inimitabila, in peisajul artistic international.

”Tribute to Remember: Freddie Mercury”, eveniment ce va avea loc in data de 22 septembrie, in clubul Jukebox Venue din Bucuresti, a fost inclus pe harta internationala ”Freddie for a Day”, o initiativa Mercury Phoenix Trust si are scop caritabil: strangerea de fonduri pentru combaterea HIV/SIDA.

  Biletele pentru acest eveniment, s-au pus in vanzare in reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si on-line pe www.eventim.ro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s