La multi ani, Google!

Celebrul motor de cautare, Google implineste astazi 13 ani de la infiintare cu un logo special, care a fost plasat pe pagina sa de start.

Google reprezinta un adevarat fenomen care a intrat in viata noastra cotidiana, facilitandu-ne cautarile si accesul la informatie.    In acest context, “google” este folosit ca si verb (“to google smthg.” insemnand “a cauta ceva pe Internet” – evident, folosind Google).

Numele celui mai mare motor de cautare din lume, a aparut ca o gluma in legatura cu cantitatea de informatii pe care un motor de cautare ar putea sa o caute, sau mai bine zis un “Googol” de informatie (un “Googol” reprezinta numarul 1 urmat de 100 de zero).

Desi cei doi fondatori ai Google, Larry Page si Sergey Brin, au inceput sa lucreze impreuna la un motor de cautare inca din anul 1995, compania s-a nascut oficial pe 27 septembrie 1998.   Pana in prezent, Page si Brin au fost declarati cei mai mari miliardari din Internet, iar Google se afla printre primele pozitii in topul celor mai valoroase branduri din lume.

Pe atat de util, pe atat de necesar in viata de zi cu zi, pentru ca Google ne ofera o serie de servicii suplimentare, dintre care amintim:

  •     Google Earth, imagini din satelit ale Pamantul
  •     Google Chrome, navigator de web (browser)
  •     Android, un sistem de operare de tip open source pentru dispozitive mobile
  •     Gmail, sistem de e-mail
  •     Google+, aplicatie lansata de curand, alternativa Google la Facebook.

Ne-ar fi imposibil sa ne imaginam cum ar arata viata noastra fara Google, la cate avantaje si beneficii ne aduce acest motor de cautare, zilnic. De aceea, ii uram un sincer si calduros: La Multi Ani! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s