Biblioteca Nationala si-a deschis portile

Am participat ieri la inaugurarea oficiala a noii Biblioteci Nationale a Romaniei (BNR) cu sediul in Bucuresti, Unirii, nr. 22, aflata pe malul Dambovitei. Impresii, pareri si concluzii, in cele ce urmeaza.

La prima vedere pare o institutie atragatoare, pentru ca are aspectul de mall cultural. Dar cel mai bine este sa va las sa vedeti asta din fotografiile postate, cu ocazia acestui eveniment.

Deschiderea Biblotecii Nationale Romane care deloc intamplator coincide cu Ziua Internaţionala a Cartii si a Dreptului de Autor si Ziua Nationala a Bibliotecarului s-a bucurat de afluenta de public, poate mai mare decat va mai avea vreodata biblioteca.

De la pensionari, pasionati de lectura, gura casca, mamici cu copii,  tineri curiosi si entuziasti, straini, jurnalisti si membrii din staff-ului premierului Razvan Ungureanu dar si membrii Bisericii printre care, episcopul greco-catolic al Bucurestilor, Preasfintia Sa, Mihai Fratila.

Acest proiect avangardist a fost sponsorizat si finantat de Samsung (asa cum se poate vedea pe fatada cladirii), inca de la la intrare esti intampinat de plasmele touch screen cu rol informativ si mai apoi de tablouri digitale, desprinse dintr-un film SF.

Samsung a sustinut proiectul Bibliotecii Nationale cu echipamente in valoare de nici mai mult , nici mai putin de 150.000-200.000 de euro.

Noua cladire a Bibliotecii Nationale adaposteste 14 sali de lectura mari, sase sali de conferinte, o aula de 400 de locuri, 30.000 de metri patrati de spatiu de depozitare de carte si 15.000 de metri patrati de spatii multifuncţionale pentru expozitii, audiţii, librarii si cafenele.

Accesul in salile de lectura ale Bibliotecii Nationale se va face pe baza unui permis care se poate elibera pe loc si gratuit, fiind necesare o fotografie si buletinul.

Felicitari pentru proiect initiatorilor si investitorilor pentru ca au adus un plus de modernitate si tehnologie intr-un context cultural.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s