Scoala de soferi, condusul si masina

Nu stiu cum, dar de cand m-am inscris la scoala de soferi,  ma captiveaza campaniile sociale de educare a conducatorilor auto. Doua campanii de responsabilizare  si constientizare care au devenit zilele astea virale pe internet, mi-au atras atentia in mod deosebit.

Prima campanie de constientizare a riscului utilizarii telefonului dand sms-uri, in timp ce conduci. Undeva in Belgia, are loc un examen auto cu o proba dificil si imposibil de trecut, aceea de a trimite sms-uri de pe mobil, in timp ce conduci. Voi ce credeti, si-au mai obtinut acesti tineri soferi permisele de conducere, dupa aceasta proba?  Aflati raspunsul, in cele ce urmeaza:

Cea de a doua campanie apartine Politiei Romane,  promovand un filmulet in care un grup de bocitoare ii intampina pe soferii “afumati” care ies din club, iar de oglinzile masinilor sunt legate prosoape pe care scrie “Daca ai baut, conduci pe ultimul drum”.  O campanie bine gandita si de altfel inedita, campanie  intitulata: “Am adus moartea la club. Daca ai baut, conduci pe ultimul drum”.  Va dati seama, ca reactile soferilor au fost pe masura asteptarilor. Socant, dar mesajul e cat se poate unul de serios.  Asa ca luati aminte, aviz amatorilor!

Deocamdata suntem incepatori in ale condusului cu toate astea nu strica sfaturi si indemnuri de conducere preventiva. Ca tot veni vorba, m-am imbarbatat cu blogul unei soferite, o tipa care isi povestete experientele si pataniile din trafic, dupa ce a obtinut permisul de conducere.

Blogul http://zummyschummy.wordpress.com/ il recomand tuturor acelora care incep sa desluseasca tainele condusului.

Si ca sa inchei intr-o nota optimista si pentru ca dorinta imediat dupa obtinerea permisului de conducere este cea a achizitionarii unei masini, va las sa va delectati cu un spot publicitar recent marca Fiat, reclama ce a incins imaginatia soferilor si nu numai. Reclama in care apare frumoasa romanca, Catrinel Menghia.

Pasiune, seductie si dorinta intr-o singura reclama la noul Fiat 500 Abarth.

Advertisements

One response to “Scoala de soferi, condusul si masina

  1. Scoala de soferi Suceava

    http://www.happydrivers.ro

    Şcoala de şoferi HAPPY DRIVERS Suceava este reprezentată de o echipă tânără dar cu experienţă, fiind gata să vină în sprijinul dumneavostră pentru obţinerea permisului de conducere, categoria B.
    Punem la dispoziţia dvs. un parc de autoturisme noi şi sală de legislaţie dotată cu materiale didactice moderne (reţea de calculatoare, ecran de proiecţie, machetă stradală, planşe cu indicatoare rutiere, etc.).
    tel : 0758940910

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s