Make love not war

“Make love not war” este considerata unul dintre cele vizualizate reclame ale anului. Intr-o lume dominata de razboi, de ura si violente, doua tari puternice sunt pe cale sa se atace reciproc; in timp ce forțele armate isi pregatesc armele lor terestre, navale sau aeriene, ceva extraordinar se intampla, incat totul se transforma intr-o lume plina de pace si liniste si ….iubire. Pentru ca Axe ne demonstreaza ca razboiul poate fi oprit doar prin iubire, de unde si sloganul pentru noua lor campanie: “Make love not war”.

Reclama la Axe m-a suprins, fiind obisnuita cu scenariul reclamelor deja bine cunoscut:  tipi timizi care devin adevarati masculi atragatori datorita “efectului Axe”, efect exercitat asupra oricarei femei sau femei frumoase sunt atrase intr-un mod aproape irational de tipi obisnuiti ce folosesc spray de corp de la Axe si dintr-o data Axe devine un brand care transmite un mesaj cat se poate de serios si totodata emotionant militand pentru dragoste si pace in lume. Dorinta si erotismul este esenta spoturilor Axe insa de data aceasta dorinta este inlocuita cu iubirea pacifista.

Se stie ca reclamele folosesc stereotipuri generale cu scopul de spori efectul mesajului transmis si se pare ca ultimul spot publicitar de la Axe dovedeste acest lucru din plin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s